Hangћou TianYuan ljubimac proizvodi Co., Ltd

Jednokratnu izvor za preko 10 000 MJ od 1996.

Dom > Novosti > Sadržaj
Ауто Леасх често изгледају
- Oct 30, 2017 -

Ауто Леасх, познат и као Ауто Леасх, његова главна функција је пренос снаге. Погонски ремен на аутомобилу је одговоран за вожњу свих делова покрета, разбио се аутомобил не може се померити или климатизирати, управљач и друге компоненте одмах нису успјели. Менаџер радионице Гуангфу Хенг-а, Зхонг Зуохе, рекао је новинарима, поготово у мотору појаса за вријеме, који је познат као временски појас, због своје специфичности, требало би да изазове сву пажњу, зашто? Зато што када се појави кочење појаса мотора или из зуба и тако даље, често ће мотор бити вентил, глава цилиндра и тако даље, што ће резултирати великим губицима, поправку 4С продавнице, потрошити хиљаде или чак милион на поправке Накнаде, кљуц је да су многи моји пријатељи због времена несреце и нису имали мањи губитак, стога је свакодневно одрзавање Ауто Повецања неопходно.

Где је свето свето

Ауто трошење је пренос снаге, аутомобил има три врсте обичног појаса: клинасти ремен, ребрасти ремен и појас. У аутомобилским апликацијама, углавном уграђеним у моторни мотор, радилице крећу се на цам, водену пумпу, генератор, компресор клима уређаја, управљачку пумпу и друге позиције.

Клинасти ремен састоји се од три дела: врха тканине, напонске линије и доње гуме; ребрасти појас је сличан В-ремену, али се такође састоји од три дела: горње тканине, напонске линије и доње гуме; главна разлика између ове две: Минијатурно В-лице, које је шире и тање, даје му већу флексибилност када окружује мање погонске точкове; то дозвољава Велцро (МИЦРО-В) да преноси снагу у "серпентин" погон. Овај тип погона може да доведе више додатака мотора да пренесе снагу.

Структура појаса ремена: горња гума плус влакна, напонска линија, дно гуме. Линија напона је израђена од веома јаких стаклених влакана. Тајни појас састоји се од прецизног зуба за плесни.

Инспекција и одржавање заједничких појасева

Како направити велики број делова аутомобила уредно заједно за вежбање? Ослањање на улогу појаса! Ако постоји проблем са погонским појасом, наш аутомобил се не може померити напред. Због тога што мотор погоњен низом помоћних механизама као што су компресори ваздуха, пумпе серво управљача, алтернатори итд., Уколико се трака сломи или разбије, придружени помоћни механизам неће функционисати правилно, нормална употреба аутомобила. Због тога је неопходан редовни преглед погонског појаса.

Прво проверите напетост појаса и одлучите да примените умерени притисак на палц у сред најдужег пропусног опсега погонског појаса. Ако је појас притискан на око 10 мм, напетост појаса се сматра одговарајућим. Ако је затезање појаса превелика или превише лоосе, може доћи до клизача, погон није комплетан. А подешавање појасева је сувише заобљено, то ће учинити појасом лагано растезање деформације, истовремено ће убрзати вретено и носивост. У ту сврху, требало би да буду повезани са подешавањем навртки или вијака, напетост појаса за подешавање у најбољем стању.